• Check This Out!

    • Ini adalah Gulmarg Ia terletak di kawasan tanah pergunungan So
      by rb.travel.tours Ini adalah Gulmarg. Ia terletak di kawasan tanah pergunungan. So, perjalanan nak sampai ke sini pun akan melalui kawasan tanah tinggi. The best, biggest & highest ski resort in Asia. Sebelum sampai, driver akan stop kat satu kedai untuk sewa peralatan yang diperlukan untuk aktiviti ski. . Berlambak2 equipments nak sewa kat sini ie boot, jacket, peralatan ski & snowboard semua ada. Harga sewa pun not bad, kena pandai nego. . Lepas tu korang akan enjoy Gondola Ride (up to Phase 1) kalau nak ke Phase 2 pun boleh, view memang cun habes! Punya lah cantik rasa macam kat dunia
    • Barangsiapa yang mengerjakan haji bagi kedua ibu bapanya selepas mereka
      by rb.travel.tours “Barangsiapa yang mengerjakan haji bagi kedua ibu bapanya selepas mereka wafat, maka Allah SWT akan melepaskan mereka dari sekasa api neraka dan orang yang dihajikan baginya pahala satu haji yang sempurna dan tiada kurang pahala dari keduanya sedikitpun” (Riwayat Imam Al-Baihaqi dan Ibni ‘Asakir) . Badal Haji bermaksud menggantikan orang lain dalam melaksanakan ibadah haji untuk menunaikan Rukun Islam yang kelima disebabkan halangan yang tertentu seperti penyakit, uzur atau kematian. . Dengan ini Pihak RBTRAVEL menawarkan pakej Badal Haji kepada semua pelanggan yang memerlukan khidmat kami untuk menunaikan kewajiban dan tanggungjawab sebagai seorang Islam. . Jangan kita leka atau biarkan
    • Tahun Melawat Malaysia TMM 2020 Di manakah kita di mata
      by rb.travel.tours Tahun Melawat Malaysia (TMM) 2020 Di manakah kita di mata Dunia? . Sebut sahaja TMM, pastinya ramai di kalangan rakyat Malaysia sibuk menghebahkannya. Iklan, promosi dan pemasaran dengan pelbagai cara telah dilakukan merentas medium. . Menjelang TMM2020 yang kurang empat bulan lagi, Realiti ini harus diakui di mana ia menjadi cabaran besar secara langsung kepada penggiat agensi pelancongan. . Ianya juga menjadi cabaran kepada Kementrian Pelancongan (MOTAC) untuk mencapai misi mereka dan berharap agar roh ‘Malaysia Truly Asia’ akan terus meresapi diri seluruh penjelajah Asia. . Kita sebagai rakyat Malaysia juga harus bergerak seiring dengan transformasi digital untuk mempromosi negara
    • Tanzania sebenarnya bukan sekadar tempat untuk anda bebas mendaki gunung
      by rb.travel.tours Tanzania sebenarnya bukan sekadar tempat untuk anda bebas mendaki gunung tertinggi di dunia. Malahan anda boleh melihat kehidupan liar yang menakjubkan di negara Afrika Timur ini, kawah gunung berapi yang meluas dan kepulauan yang menarik telah membezakannya sebagai destinasi pelancongan yang sangat unik. . Gunung bebas berdiri tertinggi di dunia, di timur laut Tanzania adalah Gunung Kilimanjaro yang berjaya menarik kedatangan pelancong kerana laluannya agak sukar. . Kilimanjaro adalah puncak tertinggi di Afrika dengan ketinggian 5.895 meter. Memperuntukkan sekurang-kurangnya lima atau enam hari pendakian untuk sampai ke puncak. . Manakala, Lautan India terletak di sebelah timur Tanzania yang berada di
    • Siapa tau kat mana air terjun yang cantik giler ni?
      by rb.travel.tours Siapa tau kat mana air terjun yang cantik giler ni? . Kami akan ke sini musim Autumn (bulan 10) & Winter (bulan 12) nanti. Kalau nak dapatkan ketenangan, jom join trip kami. PM tepi kalau on! .  #rbtravel   #jomjalan 
    • Keindahan Masjid Jameh Esfahan terletak pada seni ukiran  senibina
      by rb.travel.tours Keindahan Masjid Jameh Esfahan, terletak pada seni ukiran & senibina yang halus. Spot paling cun kalau nak posing kat sini. . Jom join trip rare kami ke Iran pada 16-25 October ni. Kumpulan kecil max 15 orang sahaja. PM jika minat. .  #rbtravel   #jomjalan 
    • Rakasposhi View Point Merontaronta tak tengok?  Jom join trip
      by rb.travel.tours Rakasposhi View Point. Meronta-ronta tak tengok? . Jom join trip rare kami ke Pakistan pada 23 Sept-5 Oktober 2019. Kumpulan kecil max 15 orang je. PM jika minat. .  #rbtravel   #jomjalan 
    • Ganjaran Pahala sembahyang di Masjid ini adalah seribu kali lebih
      by rb.travel.tours Ganjaran Pahala sembahyang di Masjid ini adalah seribu kali lebih baik daripada sembahyang di lain-lain masjid kecuali di Masjidil Haram - Sahih Al-Bukhari No.1190, Sahih Muslim No.1394 . Jika anda perlukan khidmat kami untuk memudahkan misi anda dalam mengerjakan ibadah Umrah, sila hubungi 016-2369903. .  #rbtravel   #jomumrah 
    • Wahai kaum Adam Marilah kita berlarilari anak dari Safa ke
      by rb.travel.tours Wahai kaum Adam, Marilah kita berlari-lari anak dari Safa ke Marwah. . Jika anda perlukan khidmat kami untuk memudahkan misi anda dalam mengerjakan ibadah Umrah, sila hubungi 016-2369903. .  #rbtravel   #jomumrah 
    • Salaam Aidiladha daripada kami laki bini berlatarbelakangkan John Nicholson Taxila
      by rb.travel.tours Salaam Aidiladha daripada kami laki bini berlatarbelakangkan John Nicholson Taxila, Pakistan. .  #rbtravel   #jomjalan 

Good Experience

RB Travel & Tours

Travel Operator licensed by the Ministry of Culture, Art and Tourism Malaysia that provides Inbound, Outbound and Ticketing.

Umrah & Hajj
RBTT offer the most comfortable and affordable tailor-made world-class Hajj and Umrah packages.
TRAVEL & TOURS
RBTT might offer over 30 international tour packages to more than 12 countries around the world and over 50 domestic tour packages to be explored.
RESORT & HOTELS
We have a selection of our own homegrown resort in perfect location to enjoy the nearby attractions and wildlife.
FLIGHT TICKETS
We offer the best flight deals covering almost every destination, from our strategic airline partners.

Explorational Stories

News and Updates

Where To Go Every Month of 2018
January – March San Jose – Costa Rica San Jose If your weather at home is chilly, and you’ve reached your limit with the snow, Costa Rica can be your sunny antidote to the winter blues. With San Jose’s architecturally fascinating hotels acting as your hub, set off to explore lush wilderness and sandy beaches […]
Read more
4 Transformative Travel Experiences
Watch the surface of the Earth transform before your eyes KapohoKine Adventures The Hawaiian Islands were born from fire, the aftereffect of volcanoes that erupted as the Pacific Plate shifted across a hotspot in the earth’s crust. Kileaua, on the Big Island, is a sacred site to many Native Hawaiians, and still very much an […]
Read more
The best of Alaska’s natural beauty
Anchorage From Anchorage you can hike up Denali, the tallest mountain in North America Though it may be a city – Alaska’s largest – Anchorage is also the first place to visit to witness the state’s extraordinary natural splendour. This is because it’s a launchpad to some of Alaska’s wildest spots; head south to the oceanic wilderness […]
Read more

Airlines Parner

Contact Us

Just pack and go! Lets leave your travel plan to travel experts!